Cookies - Lekker voor bij de koffie Een koekje bij de koffie hoort er bij. Net zoals cookies op een webshop. Wij kunnen dankzij de functionele en analytische cookies jouw ervaring op onze webshop verbeteren en dankzij marketingcookies ook persoonlijke inhoud tonen op sites van onze partners. Wil je de beste winkelervaring? Klik dan op "Accepteren". Bekijk ons cookiebeleid en privacy policy voor meer informatie.
Accepteren
Instellingen wijzigen
Advertentie opslagAdvertentie opslag
GebruikersdataGebruikersdata
PersonalisatiegegevensPersonalisatiegegevens
Analytische gegevensAnalytische gegevens
Instellingen opslaan en accepteren
2-3 werkdagen levertijd
Gratis verzending vanaf €30
Klimaatneutrale koffie
Vers gebrand geleverd
5/5
Google Reviews

Koffiemojito recept

Door: Herko | 5 mei 2024

Het is nog geen zomer, maar we hebben tenminste weer zon! Wat ons betreft direct weer tijd voor koffiecocktails. Zin in iets anders dan de beproefde koffie cocktails? Probeer de koffiemojito. Het klinkt misschien als een trend die zo uit een hipster koffiebar is gestapt, maar geef het een kans; deze cocktail kan zomaar je nieuwe favoriet worden.

Het beste van twee werelden

De koffiemojito is een briljante samensmelting van de klassieke, verfrissende mojito en de robuuste, diepe smaken van espresso. Het idee is simpel: waarom niet de verkwikkende kick van koffie combineren met het verfrissende van munt en limoen? Het resultaat is verrassend goed, dus waarom zien we dit niet op elke menukaart staan?

Zo maak je een Koffiemojito

Een goed begin is het halve werk, dus hier is hoe je deze zomerse verleiding zelf in elkaar zet:

  • Muddlen: Start met het fijnstampen van verse muntblaadjes en limoen in een stevig glas. Bespaar niet op de munt; dit is de ruggengraat van je drankje.
  • Espresso: Schenk er een krachtige shot espresso bij. Hier komt de ‘koffie’ in koffiemojito.
  • Rum: Voeg een scheut witte rum toe. Goed spul, a.u.b. Geen concessies hier.
  • Sodawater: Vul aan met sodawater voor die broodnodige fizz.
  • IJs: IJs erbij en even goed roeren. Dit is je kans om cool te doen.
  • Garneren: Een takje munt op de rand van het glas en misschien een schijfje limoen voor de esthetiek.

Perfect voor elke gelegenheid

Je ziet ze niet in elke bar of café, maar thuis in de tuin smaakt ongetwijfeld nog veel lekkerder gezien je de juiste espresso toevoegt ;).

Over de auteur

Herko

Wordt al moe bij de gedachte van een pistonmachine. Laat het liever over aan Mr. Jura.