Cookies - Lekker voor bij de koffie Een koekje bij de koffie hoort er bij. Net zoals cookies op een webshop. Wij kunnen dankzij de functionele en analytische cookies jouw ervaring op onze webshop verbeteren en dankzij marketingcookies ook persoonlijke inhoud tonen op sites van onze partners. Wil je de beste winkelervaring? Klik dan op "Accepteren". Bekijk ons cookiebeleid en privacy policy voor meer informatie.
Accepteren
Instellingen wijzigen
Advertentie opslagAdvertentie opslag
GebruikersdataGebruikersdata
PersonalisatiegegevensPersonalisatiegegevens
Analytische gegevensAnalytische gegevens
Instellingen opslaan en accepteren
2-3 werkdagen levertijd
Gratis verzending vanaf €30
Klimaatneutrale koffie
Vers gebrand geleverd
5/5
Google Reviews

Italiaanse koffiebonen

De perfecte Italiaanse melanges

Het geheim van Italiaanse koffiebonen

Italiaanse koffiebonen. Best gek. Er groeit geen koffieboon in Italië, maar toch wordt Italië altijd geassocieerd met het zwarte goud. Hoe ze aan die associatie kwamen? Dankzij de uitvinding van de espressomethode en de espressomachine.

Dankzij de rijke koffiehistorie weet de gemiddelde Italiaan ondertussen ook wel hoe je een goede kop koffie zet. Je kiest voor vers gebrande koffiebonen in gebalanceerde blends; die geven die heerlijke aroma’s waardoor iedereen het over Italiaanse koffie heeft.

In onze melanges zitten, net zoals bij de meeste koffiezaken in Italië, een bepaalde hoeveelheid Robusta koffiebonen. Hoe meer Robusta, hoe meer cafeïne en hoe dikker de crema-laag die de smaken weet te vangen. Arabica bonen zijn wat zoeter en geuriger, Robusta brengen de pit, het Italiaanse karakter én het geliefde bittertje in je kopje! En deze smaak hebben we ook weten te vangen in onze specialty koffiecups.

Waan je in Italiaanse sferen

5 redenen waarom Italiaanse koffiebonen de beste zijn

Italiaanse koffiebonen staan bekend om hun sterke, volle smaak en aroma. Ze worden vaak gebruikt voor de productie van espresso en andere koffiespecialiteiten. Wat kenmerkt de Italiaanse koffieboon?

  1. Sterke smaak
  2. Intens aroma
  3. Hoge kwaliteit
  4. Gebalanceerde zoetheid
  5. Volle, ronde smaak

De typische Italiaanse koffiebeleving

De typische Italiaanse koffiebeleving kan variëren, afhankelijk van de regio en de persoonlijke voorkeuren van de individuele koffiedrinker. In Italië wordt koffie doorgaans gedronken als een stevige espresso, die snel wordt opgedronken terwijl men staat. Dit wordt vaak gedaan als een manier om even te pauzeren en te ontspannen tijdens het werk of terwijl men onderweg is. Sommige mensen drinken ook cappuccino of latte. Over het algemeen is de Italiaanse koffiebeleving gericht op het genieten van een korte, maar intense koffie-ervaring.

Zwart water drinken? Of voor dezelfde prijs échte koffie mét impact?

Tiverdi - Smaakt goed, doet goed.

Supermarktkoffie was ooit goedkoop. Bij Tiverdi betaal je (bijna) hetzelfde voor specialty koffie kwaliteit.

Probeer het zelf. Voedselbanken Nederland, het milieu, de koffieboer en -niet geheel onbelangrijk- je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.